feb 2020 balk logo nb ssv

Ambassadeurs ‘burgerschap op de basisschool’ gezocht

logo Burgerschap op de Basisschool_klein
Voor een nieuw ondersteuningsprogramma rondom burgerschap in het basisonderwijs zoeken wij ambassadeurs. Zij zijn binnen het nieuwe programma deskundige sparringpartners voor schoolbesturen op het gebied van burgerschapsonderwijs die op aanvraag van schoolbesturen geconsulteerd kunnen worden. 
Meer lezen
lijn-knik
week van de liefde

De Week van de Liefde 2020

Deze week is het de Week van de Liefde, waarin ook de Lang Leve de Liefde Awards worden uitgereikt. School & Veiligheid zit dit jaar voor het eerst in de jury! Voor ons is seksuele integriteit een belangrijk onderwerp. Docenten leren hoe de leerlingen bewust, respectvol en verantwoordelijk kunnen omgaan met hun eigen gender en seksualiteit en die van de ander. Benieuwd welke scholen er gewonnen hebben?
Meer lezen
Fleur Nollet

BLOG | Een sociaal veilige school. Waar begin je?

Als de school een plek is waar iedereen met plezier naar toe gaat en waar iedereen met respect voor elkaar leert en werkt, is het een veilige school. Een veilig schoolklimaat is niet vanzelfsprekend. Het is iets waar je continu en met elkaar aan moet werken. Veel scholen vragen zich af waar en hoe ze moeten beginnen. Fleur Nollet, adviseur bij School & Veiligheid, geeft in haar blog antwoord op deze vraag.
Meer lezen
lijn-knik
20160414-IMG_4223

Samenleven op school – met ruimte voor verschil (studiedagtip!)

Hoe gaat u als school om met ruimte voor verschillen en de spanning die dat met zich meebrengt? Met onze gratis praktische teamtraining voor het primair onderwijs gaat u als team aan de slag vanuit uw eigen school en situaties; want elke school is anders. Een combinatie van theorie en oefenen met acteurs, activerend en afwisselend in één dag.
Meer lezen
Nikkie op iedere school

Nikkie op iedere school

Nikkie was plots op iedere school. Welke leerling heeft niet van haar gehoord? De vibe is positief, bewonderend, ontroerd. Wereldwijd. Hoe kunt u de Nikkies op uw school ondersteunen en een veilige plek bieden om zich te kunnen ontwikkelen – mede door alle leerlingen respect mee te geven voor transgenders?
Meer lezen
lijn-knik
Kennismaking met 'Stil Verdriet'

Kennismaking met 'Stil Verdriet'

Bent u benieuwd hoe u kunt omgaan met onderwerpen die mogelijk spanningen geven met de levensbeschouwelijke identiteit van uw school, zoals seksuele diversiteit? Kom dan naar de startbijeenkomst van het project Stil Verdriet op 8 april.
Meer lezen
Wapen- en kluisjescontrole: wat mag en wat niet?

Wapen- en kluisjescontrole: wat mag en wat niet?

Onlangs kwam in het nieuws dat de politie bij een kluisjescontrole op een school allerlei wapens en illegaal vuurwerk aangetroffen heeft. Mag de politie zomaar kluisjes openbreken? Hoe gaat de samenwerking tussen school en politie? Precies daarover gaat ons infoblad Politie als partner in schoolveiligheid.
Meer lezen
lijn-knik

Carnaval

Met carnaval kan het niet gek genoeg, toch? Een leerkracht heeft echter een voorbeeldrol, ook tijdens carnaval. Een mannelijke collega die zich verkleed als een naakt vrouwenlichaam kan vragen oproepen bij ouders. Vooral op (basis)scholen waar carnaval in de school wordt gevierd, is er voor leerkrachten een rol om te kijken of het feest voor iedereen leuk en respectvol verloopt. In ons infoblad Veilig feesten in het onderwijs gaan wij hier verder op in. Er is een versie voor het po en voor het vo.
Meer lezen po | Meer lezen vo
lijn knik 2

Agenda uitgelicht

Tweedaagse training Een goede basis

Tweedaagse training
Een goede basis
17/18 maart

Werkt u als interne of externe vertrouwenspersoon of contactpersoon in het primair onderwijs? Dan is deze tweedaagse training iets voor u! De training is speciaal voor onderwijsprofessionals die opgeleid willen worden of zich verder willen scholen in het vertrouwenswerk op school.
Meer lezen
voorkant brochure training

Vierdaagse training
Een stevige basis
23/24 maart & 6/7 april

Bent u vertrouwenspersoon en wilt u zich verder professionaliseren in het vertrouwenswerk op school? Doe dan mee met de training ‘Een stevige basis’. De vierdaagse training is bedoeld voor interne en externe vertrouwenspersonen werkzaam in het vo en mbo.
Meer lezen
Conferentie Onzichtbare klacht zichtbare kracht po

Conferentie
Onzichtbare klacht, zichtbare kracht

1 april

Heeft u een vertrouwensfunctie in het primair onderwijs? Kom dan naar deze conferentie. Spijker uw kennis van het vertrouwenswerk bij, professionaliseer uw taken, oefen met praktijksituaties en wissel ervaringen uit met collega's.
Meer lezen
lijn knik 2

Helpdesk

Zoekt u informatie of wilt u hulp of advies met betrekking tot sociale veiligheid in het onderwijs? Of wilt u preventief advies of ondersteuning bij een calamiteit op school? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting School & Veiligheid via telefoonnummer 030 - 285 66 16 of e-mail helpdesk@schoolenveiligheid.nl. Onze deskundige medewerkers zitten voor u klaar!

Meer lezen
De helpdesk van Stichting School & Veiligheid is tijdens de voorjaarsvakantie:
gesloten van 24 t/m 28 februari.
lijn knik 2
website twitter facebook