okt 2019 balk logo nb ssv

De fijne kneepjes van het vak

Cover_De fijne kneepjes van het vak_2
Speciaal voor lerarenopleidingen ontwikkelde School & Veiligheid het nieuwe lesmateriaal De fijne kneepjes van het vak. Met vier video's van klassensituaties kunnen leerkrachten in opleiding (vo) hun pedagogisch vakmanschap ontwikkelen bij het werken aan seksuele integriteit. Het lesmateriaal wordt in 2020 geschikt gemaakt voor leerkrachten die al werken op een vo-school.
Meer lezen
lijn-knik
nathalie-vriezelaar-ssv

BLOG | Perspectiefwisseling

De afgelopen tijd is Stichting School & Veiligheid verschillende keren benaderd door studenten van uiteenlopende opleidingen. Allemaal met dezelfde vraag voor hun eindopdracht: “Mogen wij iemand interviewen die kennis heeft van ‘radicalisering in relatie tot het onderwijs’.” In dit soort gevallen is Nathalie Vriezelaar vaak degene die met deze studenten in gesprek gaat. Wat zij hen dan vertelt, deelt zij graag met jullie in haar blog.
Meer lezen
Tweedaagse training Een goede basis

Een goede basis

Waar mensen samenkomen en samenwerken kunnen problemen ontstaan. Ook in het onderwijs. Soms leidt dit tot klachten. De vertrouwenspersoon is dan het aanspreekpunt en zorgt voor een professionele afhandeling. Een gedegen scholing is daarbij onmisbaar. Op 20 & 21 november 2019 kunnen contact- en vertrouwenspersonen in het primair onderwijs meedoen aan een tweedaagse training. Deze biedt de ‘goede basis’ die u nodig heeft om uw taken zorgvuldig en correct uit te voeren.
Meer lezen
lijn-knik
20160610-IMG_7401 (2)

Vertrouwenswerk in het mbo

Uit de monitor sociale veiligheid 2017-2018 blijkt dat de vertrouwenspersoon bij een aanzienlijk deel van studenten en docenten niet bekend is. De redenen kunnen divers zijn: Het is lang niet altijd helder waarvoor je bij een vertrouwenspersoon terecht kunt. Ook komt het voor dat deze functionaris niet zichtbaar en vindbaar is. In dit infoblad geven we inzicht in de taken van een vertrouwenspersoon en geven we een aantal praktijktips om vertrouwenspersonen een grotere bekendheid en zichtbaarheid te geven.
Meer lezen
Terugblik Week Tegen Pesten 2019

Terugblik Week Tegen Pesten 2019

Wat gebeurde er allemaal in de Week Tegen Pesten 2019? We blikken terug op de opening, het gratis (les)materiaal, de masterclasses, de activiteiten van de scholen, de slobcast, en nog veel meer. Noteer de data voor de Week Tegen Pesten 2020 alvast in de schoolagenda’s: deze is van 21 t/m 25 september.
Meer lezen
lijn knik 2

Gezocht: Studenten en docenten uit het mbo die ervaring hebben met stagediscriminatie

Hoe help je studenten die te maken krijgen met discriminatie en ongelijkheid gedurende hun stageperiode? Hoe doe je dat als mbo-docent of stagebegeleider? Voor jou ontwikkelen Stichting School & Veiligheid en de Anne Frank Stichting een online workshop die kennis en handvatten biedt. Hiervoor zijn wij op zoek naar studenten en docenten uit het mbo die ervaring hebben met stagediscriminatie.
Meer lezen
lijn knik 2

Agenda uitgelicht

Conferentie voor vertrouwenspersonen voortgezet onderwijs 2019

Conferentie
Wegkijken of ingrijpen?
7 november

Bent u vertrouwenspersoon en werkzaam in het voortgezet onderwijs? Kom dan naar de conferentie Wegkijken of ingrijpen?. Spijker uw kennis van het vertrouwenswerk bij, oefen met praktijksituaties en wissel ervaringen uit met collega's.
Meer lezen
Tweedaagse training Een goede basis

Tweedaagse training
Een goede basis
20 & 21 november

Werkt u als interne of externe vertrouwenspersoon of contactpersoon in het basisonderwijs? Dan is deze tweedaagse training iets voor u! De training is speciaal voor onderwijsprofessionals die opgeleid willen worden of zich verder willen scholen in het vertrouwenswerk op school.
Meer lezen
WMS Congres: Meer verantwoordelijkheden, meer samenwerking

WMS Congres: Meer verantwoordelijk-heden, meer samenwerking
27 november

School & Veiligheid levert een bijdrage aan het jaarlijkse congres van Onderwijsgeschillen met
twee praktische workshops: over de preventie van grensoverschrijdend gedrag en over de toekomstige burgers van Nederland.
Meer lezen
lijn knik 2

Helpdesk

Zoekt u informatie of wilt u hulp of advies met betrekking tot sociale veiligheid in het onderwijs? Of wilt u preventief advies of ondersteuning bij een calamiteit op school? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting School & Veiligheid via telefoonnummer 030 - 285 66 16 of e-mail helpdesk@schoolenveiligheid.nl. Onze deskundige medewerkers zitten voor u klaar!

Meer lezen
lijn knik 2
website twitter facebook