okt 2020 balk logo nb ssv

BLOG | #ikdoehetmiddengeluid

meiden mobieltjes
“#ikdoenietmeermee”. BN’ers met (grote) invloed op de jeugd deelden dit bericht op sociale media. Een mooie kans voor het onderwijs bij het tegengaan en omgaan met polarisatie en het stimuleren van burgerschapsonderwijs. Fleur Nollet schreef er een blog over.
Meer lezen

lijn-knik
Kijkroute-Plattegrond-DEF

De Kijkroute – een werkvorm voor leraren

Hoe ga je om met alledaagse situaties rondom seksualiteit en gender in de klas? Zou u ook wel eens willen weten hoe anderen dat doen? School & Veiligheid filmde vier van dit soort situaties en maakte er een werkvorm bij voor vo-leraren: de Kijkroute. In real live te ‘spelen’ rond een spelbord, maar ook online te gebruiken. Gratis beschikbaar via onze website. Werkt uw team doorlopend aan een veilige sfeer? De Kijkroute draagt hieraan bij.
Meer lezen
logo std

Focus op Burgerschap 2020 - Online conferentie

Deze online conferentie op woensdag 18 november, is dé plek voor informatie, inspiratie en verdieping rondom burgerschap in het onderwijs. Laat je inspireren door deskundige sprekers, leerzame workshops, interactieve werkvormen en ontmoetingen met collega-professionals.
Programma en inschrijven
lijn-knik
Campagnebeeld + Logo & Slogan WTP2020

Terugblik Week Tegen Pesten 2020

De Week Tegen Pesten 2020 is voorbij! Veel scholen in Nederland deden mee aan deze week en maken daarmee een goede start voor een veilig nieuw schooljaar. Het motto van dit jaar is ‘Samen aan zet’. Samen met je klas, het team, de hele school zijn jullie aan zet om op een prettige en positieve manier met elkaar om te gaan en te zorgen voor een veilige school. Lees in de terugblik over de opening op een basisschool, de oproep van de minister van onderwijs, het gratis lesmateriaal voor leraren en de campagne op sociale media. En noteer de data voor de Week Tegen Pesten 2021 alvast in de agenda: 27 september t/m 1 oktober 2021.
Meer lezen
20160520-img_5404

Evaluatie wet Veiligheid op school

Scholen zijn volgens de wet Veiligheid op school verplicht zorg te dragen voor een veilige school. Het doel van de wet is pesten aan te pakken en de sociale veiligheid voor leerlingen op school vergroten. Deze wet geldt sinds augustus 2015 en op dit moment vindt een evaluatie van de wet plaats. Het ministerie van OCW heeft daarvoor een enquête ontwikkeld. Iedereen die werkzaam is in het primair en voortgezet onderwijs kan de vragenlijst invullen. Vragen hebben zowel betrekking op het beleid rondom de veiligheid van leerlingen als de veiligheid van het onderwijspersoneel. Laat ook weten hoe het op uw school is geregeld en vul de vragenlijst in.
Meer lezen
lijn-knik

Met Alle Respect 2021

Op 14 april 2021 is de landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect!. Laat je deze dag inspireren op het gebied van sociale veiligheid in het onderwijs. Vergaar informatie, ga in gesprek met onderwijsprofessionals, oefen vaardigheden en maak kennis met praktische tools. Reserveer 14 april 2021 alvast in uw agenda. Wilt u in december een uitnodiging per mail ontvangen? Vul dan het interesseformulier in op onze website.
Meer lezen
lijn knik 2

Agenda uitgelicht

Conferentie Genderwijs

Conferentie Genderwijs
14 oktober

Onderwijsconferentie Genderwijs is dé plek voor inspiratie en dialoog over onderwijs waarin de kijk op jongens en meiden bewust (g)een rol speelt. Interessante sprekers en boeiende workshops bieden wetenschappelijke en praktische inzichten over gendernormen in het onderwijs.
Meer lezen
logo std

Conferentie Focus op Burgerschap 2020
18 november

Dé plek voor informatie, inspiratie en verdieping rondom burgerschap in het onderwijs. Laat je inspireren door deskundige sprekers, leerzame workshops, interactieve werkvormen en ontmoetingen met collega-professionals.
Meer lezen
Vierdaagse training 'Een stevige basis'

Vierdaagse training 'Een stevige basis'
11/12 & 25/26 januari 2021

Bent u vertrouwenspersoon in het vo of mbo? En wilt u zich verder professionaliseren in het vertrouwenswerk op school? Volg dan de vierdaagse training ‘Een stevige basis’. Een gedegen scholing voor beginnende en ervaren vertrouwenspersonen.
Meer lezen
lijn knik 2

Helpdesk

Zoekt u informatie of wilt u hulp of advies met betrekking tot sociale veiligheid in het onderwijs? Of wilt u preventief advies of ondersteuning bij een calamiteit op school? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting School & Veiligheid via telefoonnummer 030 - 285 66 16 of e-mail helpdesk@schoolenveiligheid.nl. Onze deskundige medewerkers zitten voor u klaar!
Meer lezen
Vanwege de herfstvakantie is de helpdesk gesloten van 19 t/m 23 oktober 2020.

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en passen daar onze openingstijden op aan. De actuele stand van zaken vindt u op onze website.
lijn knik 2
website twitter facebook