jan 2019 balk logo nb ssv

Met Alle Respect! aanmelding geopend

MAR1_jan
Kom ook op 3 april naar de landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect! Samen voor een sociaal veilige school. Dit jaar is het thema: ‘Een prettige sfeer in de klas begint bij jezelf’. Word deze dag verrast door Johan Goossens (cabaretier en voormalig leraar). Laat u inspireren door Keynotes van Deniz Dogan (expert omgaan met agressief en emotioneel gedrag) & Peter de Vries (expert ouderbetrokkenheid). Ga aan de slag in interactieve workshops, wissel ervaringen uit bij de verhalentafels en vergaar informatie op het kennisplein. De aanmelding is geopend dus meld u snel aan.
Meer lezen
lijn-knik
Wegkijken of ingrijpen PO-voorkant

Conferentie vertrouwenspersonen po: Wegkijken of ingrijpen?

Bent u contactpersoon, interne of externe vertrouwenspersoon in het primair onderwijs? En wilt u zich blijven professionaliseren? Kom dan naar de conferentie ‘Wegkijken of ingrijpen?’ op woensdag 10 april. Spijker uw kennis van het vertrouwenswerk bij, oefen met de praktijk in workshops en wissel ervaringen uit met collega’s. Meer informatie over het thema, de lezing van gastspreker dr. Breeuwsma en de workshops vindt u op onze nieuwe event-website.
Meer lezen
Animatie Pestweb

Animatie voor leerlingen over wet Veiligheid op school

Wat moet de school doen om leerlingen te helpen als deze te maken hebben met pesten? Bij wie kunnen ze terecht en wat vertellen ze in dat gesprek? Pestweb (onderdeel van Stichting School & Veiligheid) ontwikkelde hiervoor een korte animatiefilm voor leerlingen. De animatie legt de wet Veiligheid op school uit en geeft tips.
Meer lezen
lijn-knik
NOT2019

School & Veiligheid op de NOT

Van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 januari 2019 staat Stichting School & Veiligheid met een stand op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT). In onze stand gaan wij graag met u in gesprek. Als onderwijsprofessional wilt u natuurlijk dat de leerlingen zich prettig voelen op school. Hoe zorgt ú voor een fijne sfeer in de klas? Dat leerlingen elkaar niet pesten? Dat zij elkaar niet buitensluiten? Ga met ons in gesprek, dan ontvangt u een cadeautje. We zien u graag in Hal 3, standnummer A027.
Meer lezen
Monitor: Aandacht voor sociale veiligheid blijft belangrijk

Monitor: Aandacht voor sociale veiligheid blijft belangrijk

De meeste leerlingen en leerkrachten voelen zich veilig op school. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2018. Dát het goed gaat komt omdat er continu aandacht is voor sociale veiligheid. Stichting School & Veiligheid is blij met de resultaten, en benadrukt het belang van continue aandacht voor de veiligheidsbeleving van leerlingen en leerkrachten. Elk kind dat zich niet veilig voelt is er immers één teveel.
Meer lezen
lijn-knik
Onderzoek: Team maakt verschil voor lhbt-leerling

Onderzoek: Team maakt verschil voor lhbt-leerling

Het maakt een groot verschil voor lhbt-leerlingen als het schoolteam hen expliciet steunt. Dit concludeert een groot onderzoek van de Columbia University, waaruit ook blijkt dat lhbt-jongeren zich op school 5x vaker eenzaam voelen. School & Veiligheid pleit voor een actieve opstelling van docenten.
Meer lezen
kranenburg-praktijkonderwijs

Op bezoek bij Kranenburg Praktijkonderwijs (Utrecht)

Hoe zorgen onderwijsprofessionals voor een prettige sfeer in de klas en op school? School & Veiligheid ging op bezoek bij vier scholen in het po en vo. Zo ook bij Kranenburg Praktijkonderwijs in Utrecht. Directeur Lenie de Boer: “Sociale veiligheid is voor ons een basisaandachtspunt waar wij het hele jaar door mee bezig zijn. Wij hebben posters met topgedrag en gedrag dat beter kan. Door dit met leerlingen te bespreken leren wij hen dat je altijd keuzes hebt over het gedrag dat je laat zien.”
Meer lezen
lijn-knik

Agenda uitgelicht

voorkant uitnodiging mbo

Wegkijken of ingrijpen
17 januari

Bent u als vertrouwenspersoon werkzaam in het mbo? Dan heten wij u van harte welkom op de jaarlijkse conferentie! U volgt inspirerende lezingen van diverse sprekers en gaat met de praktijk van het vertrouwenswerk aan de slag in workshops. Een ideale dag om bij te scholen en collega’s van andere instellingen te ontmoeten.
Meer lezen
Tweedaagse training Een goede basis

Een goede basis
22/23 januari

Werkt u als interne of externe vertrouwenspersoon of contactpersoon in het basisonderwijs? Dan is deze tweedaagse training iets voor u! De training is speciaal voor onderwijsprofessionals die opgeleid willen worden of zich verder willen scholen in het vertrouwenswerk op school.
Meer lezen
Vierdaagse training Een stevige basis

Een stevige basis
30/31 januari & 12/13 februari

Wegens grote belangstelling bieden wij een extra vierdaagse training aan. Deze training biedt u de 'stevige basis’ die nodig is voor de professionele uitoefening van het vertrouwenswerk op school en is bedoeld voor interne en externe vertrouwenspersonen werkzaam in het vo en mbo.
Meer lezen
lijn-knik

Helpdesk

Zoekt u informatie of wilt u hulp of advies met betrekking tot sociale veiligheid in het onderwijs? Of wilt u preventief advies of ondersteuning bij een calamiteit op school? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting School & Veiligheid via telefoonnummer 030 - 285 66 16 of e-mail helpdesk@schoolenveiligheid.nl. Onze deskundige medewerkers zitten voor u klaar!

Meer lezen
lijn knik 2
website twitter facebook