sep 2020 balk logo nb ssv

Lesmateriaal Week Tegen Pesten 2020

IMM materialen WTP 2020
Het is bijna zover... op 21 september start de Week Tegen Pesten. U kunt zich nu al voorbereiden met het gratis lesmateriaal. Diverse organisaties hebben hard gewerkt om een mooi aanbod te ontwikkelen voor scholen in Nederland. Met dit materiaal werkt u samen met uw po-, vo- of mbo-klas aan het thema Samen aan zet.
Meer lezen

lijn-knik
Sylvia (2)

BLOG | Het belang van ongeschreven regels en hoe je hiermee aan de slag kan gaan

Vaak zijn de ‘niet uitgesproken’ of ‘ongeschreven’ regels net zo belangrijk (en misschien zelfs belangrijker!) als de regels op papier. In deze blog neemt Sylvia van Bragt - inhoudelijk medewerker Pesten & Sociale Veiligheid en Adviseur Burgerschap op de Basisschool – je mee in hoe je in de school en in de klas aan de slag kan gaan met deze ongeschreven regels.
Meer lezen
WTP_SocialMedia

Week Tegen Pesten 2020 op sociale media

Kom ook op sociale media in actie voor de Week Tegen Pesten! School & Veiligheid is in augustus gestart met een online campagne, waarbij wij actief zijn op LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. Help mee door ons te volgen op deze kanalen en berichten te liken en te delen. Zo zijn wij samen aan zet!
Op 21 september is de opening van de Week Tegen Pesten via een livestream op Facebook te volgen. Dit jaar zijn we te gast bij basisschool De Vuurvogel in Helmond. Houd voor alle overige activiteiten in de week onze socials in de gaten.
.
lijn-knik
wet en regelgeving burgerschap

Burgerschap op de basisschool | wet- en regelgeving

Op dit moment verandert er veel op het gebied van burgerschap. Wilt u alle informatie rondom de huidige wetgeving en het nieuwe wetsvoorstel overzichtelijk op een rij hebben? Download dan onze brochure (pdf-bestand) of vraag een gedrukt exemplaar aan.
Meer lezen
20160531-IMG_6839 (1)

Podcast Genderwijs

In aanloop naar de onderwijsconferentie Genderwijs op 14 oktober, heeft School & Veiligheid een podcastserie gemaakt. Met dank aan dagvoorzitter Jan Jaap Hubeek, die ook podcastmaker is (podcast Meesterwerk). Luister naar de eerste aflevering met Sylvia Holla. Zij doet onderzoek naar het effect van genderstereotypering in het onderwijs.
Meer lezen
lijn-knik
voorpagina dialoog onder druk

Nieuwe hybride teamtraining Dialoog onder druk

Het schooljaar is weer begonnen en de schoolkalender ingepland. Een mooi moment om invulling te geven aan de komende studiedagen. Er is veel aan de hand in de maatschappij op dit moment en dat nemen uw leerlingen mee de school in. Zo kunnen er lastige gesprekken ontstaan in de klas. Juist nu willen wij docenten hier graag in ondersteunen. Bekijk onze vernieuwde hybride teamtraining Dialoog onder Druk.
Meer lezen vo | Meer lezen mbo
Stil Verdriet, een bijzonder project

Stil Verdriet, een bijzonder project

Op 1 oktober kunt u kennismaken met het project Stil Verdriet, dat erop gericht is om op een passende en veilige wijze seksuele diversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken in het christelijk voortgezet onderwijs.
Meer lezen
lijn-knik
voorkant Een goede basis

Training voor vertrouwenspersonen (po)

Helaas gaan de conferenties voor vertrouwenspersoon dit jaar niet door. De trainingen gelukkig wel. Werkt u als interne of externe vertrouwenspersoon of contactpersoon in het basisonderwijs en wilt u opgeleid worden of wilt u zich verder scholen? Doe dan mee met de tweedaagse training ‘Een goede basis’. Er is nog plaats op 25 & 26 november 2020.
Meer lezen
20160112-IMG_9706 stagediscriminatie

Online inspiratiesessie over stagediscriminatie

Weet u als begeleider van mbo-studenten niet goed hoe hen te ondersteunen als ze te maken krijgen met stagediscriminatie? Meldt u zich dan aan voor de online inspiratiesessie op donderdag 8 oktober van 16.00 – 17.00 uur. Deze inspiratiesessie is gebaseerd op de e-learning Op stage? Iedereen gelijke kansen! en wordt georganiseerd door Stichting School & Veiligheid en Anne Frank Stichting.
Meer lezen
lijn knik 2

Agenda uitgelicht

Kick-off Burgerschap op de Basisschool met Gert Biesta

Kick-off Burgerschap op de Basisschool met Gert Biesta
18 september

Wil je aan de slag met burgerschapsonderwijs dat past bij jouw onderwijsvisie en -context? En wil je weten wat er de komende jaren wettelijk verandert op dit gebied? De PO-Raad biedt de komende twee jaar extra ondersteuning bij het vormgeven van burgerschapsonderwijs. Laat je informeren en inspireren tijdens het webinar op vrijdag 18 september.
Meer lezen
Kennismaking Stil Verdriet (middag)

Kennismaking Stil Verdriet
1 oktober

Bent u er in geïnteresseerd om op een passende en veilige wijze seksuele diversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken in het christelijk voortgezet onderwijs? Kom dan op 1 oktober kennismaken met het project Stil Verdriet, waarin ook School & Veiligheid participeert.
Meer lezen
Conferentie Genderwijs

Conferentie Genderwijs
14 oktober

Onderwijsconferentie Genderwijs is dé plek voor inspiratie en dialoog over onderwijs waarin de kijk op jongens en meiden bewust (g)een rol speelt. Interessante sprekers en boeiende workshops bieden wetenschappelijke en praktische inzichten over gendernormen in het onderwijs.
Meer lezen
lijn knik 2

Helpdesk

Zoekt u informatie of wilt u hulp of advies met betrekking tot sociale veiligheid in het onderwijs? Of wilt u preventief advies of ondersteuning bij een calamiteit op school? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting School & Veiligheid via telefoonnummer 030 - 285 66 16 of e-mail helpdesk@schoolenveiligheid.nl. Onze deskundige medewerkers zitten voor u klaar!
Meer lezen
Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en passen daar onze openingstijden op aan. De actuele stand van zaken vindt u op onze website.
lijn knik 2
website twitter facebook