mei 2019 balk logo nb ssv

Onderwijsconferentie Met Alle Respect! - Vanaf 10 juni online

MAR2020uitgesteld
De onderwijsconferentie Met Alle Respect is dit jaar helaas geen groots evenement op locatie waar onderwijsprofessionals inspiratie opdoen over sociale veiligheid. Om je toch te inspireren en informeren heeft een deel van de keynote sprekers en workshopgevers een alternatief aanbod gemaakt. Het thema Contact maken en starten krijgt nu nog meer betekenis. Hoe maak je contact met je leerlingen online en in een 1,5 meter schoolsituatie? De een kijkt er naar uit weer op te starten met elkaar, de ander ziet er tegenop. Hoe maak je een veilige start met je team en je leerlingen? Neem vanaf 10 juni een kijkje op www.schoolenveiligheid.nl/allerespect voor het totale online aanbod van Met Alle Respect. Gratis beschikbaar voor iedereen in het onderwijs.
Meer lezen
lijn-knik
20170921-_MG_5411

Een goede en sociaal veilige start in het vo

Vanaf 2 juni is het zover. Dan openen ook de scholen in het voortgezet onderwijs hun deuren. Net als in het basisonderwijs starten zij gefaseerd weer de lessen. Voordat de fysieke lessen starten is het goed om als team stil te staan bij de afgelopen periode. Het welbevinden van leerlingen – maar ook van u en uw collega’s – is een belangrijk onderwerp, net als sociale veiligheid in de groep en in de school.
Voor het voortgezet onderwijs heeft Stichting School & Veiligheid een informatieblad en een stappenplan gemaakt voor een veilige en sociale start van het schooljaar.
Meer lezen
GenderWijs

Inschrijving conferentie Genderwijs geopend

Stichting School & Veiligheid organiseert op 14 oktober 2020 de onderwijsconferentie Genderwijs. Hebben jongens en meiden een andere aanpak nodig of juist niet? Het uitwisselen van praktijkervaringen staat centraal deze dag. We bieden een gevarieerd programma met dr. Mieke van Houtte als keynotespeaker, een leerlingenpanel en de theatergroep MATROSE die verhalen uit het klaslokaal tot leven brengt. Jan Jaap Hubeek zorgt als dagvoorzitter voor de nodige interactie met het publiek. Natuurlijk is er voldoende ruimte om te netwerken en contacten te leggen met collega’s.
Meer lezen
lijn-knik
Weer naar school: wat kan een ritueel betekenen?

Gastblog | Weer naar school: wat kan een ritueel betekenen?

Als op 2 juni ook vo-scholen weer openen, kan een ritueel of ceremonie helpen om goed te starten en weer een veilig klimaat op te bouwen, betoogt ritueel-ontwerper Maaike Kluit.
Meer lezen
Kaartje-1-kletskaartje-267x200

Kletskaartjes AANRAKEN

Basisscholen ontvangen weer kleine groepjes leerlingen in de klas. Op 1,5 meter afstand merkt u misschien dat sommige dingen veranderd zijn, die u anders misschien terloops en vanzelfsprekend deed: het aanraken van leerlingen. Een goed moment om het hier eens over te hebben met uw leerlingen. Gebruik daarvoor onze Kletskaartjes AANRAKEN.
Meer lezen
lijn-knik
Logo-WTP

Week Tegen Pesten

Normaal gesproken maken we in mei het thema van de Week Tegen Pesten bekend. Maar ‘normaal’ is het op dit moment niet. De aandacht gaat nu uit naar hele andere zaken in het onderwijs. Daarvoor hebben wij alle begrip en veel respect! In september hopen we weer veilig en gezond met elkaar het schooljaar te starten. De Week Tegen Pesten - van 21 t/m 25 september - helpt je daarbij op weg. In de nieuwsbrief van juni onthullen we het thema dat dit jaar centraal staat.
Website Week Tegen Pesten
100-dagen-voor-de-klas-364x273

Sociale veiligheid in ‘100 dagen voor de klas’

In de docuserie 100 dagen voor de klas komen duidelijke voorbeelden voorbij van schoolsituaties waarin sociale veiligheid een rol speelt. Zou u zelf ook zo handelen – of juist heel anders en waarom? School & Veiligheid bekeek de serie door een ‘sociale veiligheidsbril’ en geeft per aflevering tips om verder te lezen.
Meer lezen
lijn-knik

Staat van het Onderwijs 2020

Elk jaar publiceert de Inspectie van het Onderwijs het rapport De Staat van het Onderwijs. Dit biedt een overzicht van de trends en ontwikkelingen in het onderwijs. Ook dit jaar komt sociale veiligheid en aanverwante thema’s als burgerschap in dit rapport aan de orde. Op onze website vindt u een beknopte samenvatting van de belangrijkste sociale veiligheidsthema’s, zoals burgerschapsonderwijs, genderwijs en stagediscriminatie. Daarbij geven wij ook een korte reactie met een verwijzing naar meer informatie over de thema’s op onze website.
Meer lezen
lijn knik 2

Helpdesk

Zoekt u informatie of wilt u hulp of advies met betrekking tot sociale veiligheid in het onderwijs? Of wilt u preventief advies of ondersteuning bij een calamiteit op school? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting School & Veiligheid via telefoonnummer 030 - 285 66 16 of e-mail helpdesk@schoolenveiligheid.nl. Onze deskundige medewerkers zitten voor u klaar!

Meer lezen
De helpdesk van Stichting School & Veiligheid is in verband met Hemelvaart en Pinksteren:
  • gesloten op 21, 22 mei en 1 juni 2020.
Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en passen daar onze openingstijden op aan. De actuele stand van zaken vindt u op onze website.
lijn knik 2
website twitter facebook