Helpdesk
Winkelwagen

Waar begin je – en hoe ga je verder – als het gaat over seksuele diversiteit op school? Waar gaat het goed en waar is vooruitgang te boeken? De materialen van ‘Waar begin je?’ faciliteren het teamgesprek hierover.

Op iedere school zijn acties ondernomen om leerlingen respectvol te laten omgaan met seksuele diversiteit. Om echt effectief te zijn, is blijvende aandacht nodig op diverse gebieden.

Praktisch: de poster

Er zijn zes factoren die positief werken voor een veilig schoolklimaat op het gebied van seksuele diversiteit. Deze staan uitgewerkt op een grote A1-poster. Hang deze in de lerarenkamer en praat erover met collega’s. Om deze gesprekken richting te geven in een bijeenkomst, kun je de handleiding downloaden. Hierin staan vragen voor het po en vo over onderdelen van de poster.

Achtergrond: het verhalenboekje

De zes factoren op de poster komen uit het verhalenboekje ‘Waar begin je?’. Dit boekje gaat over een tocht langs leerlingen, leraren en schoolleiders met de vragen: “Wat ervaren jullie? Wat doen jullie? Wat zouden jullie zelf willen, als het gaat over de zorg voor seksuele diversiteit op school?” De gesprekken hierover geven mooie inkijkjes in de praktijk. Ze eindigen bij zes factoren die positief blijken te werken voor een veilig klimaat in po, vo en mbo.

 


Bestellen en downloaden

Alle materialen zijn gratis te downloaden. De poster en het verhalenboekje zijn ook te koop via de webshop.

Wij zijn Stichting School & Veiligheid. Wij ondersteunen scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen wij door:

Creëer een sociaal veilige sfeer op school